Laidunnetut Broilerit
"Never underestimate the power of poultry" - Richard Perkins
Terveyttä joka tasolla - Maaperälle, eläimille ja ihmisille
Perusfilosofiamme broilereiden kasvatuksessa perustuu siihen, että linnuilla, jotka ovat lämpimäverisiä, yksimahaisia sekasyöjiä, on samankaltaisia fysiologisia tarpeita kuin ihmisillä. Se, mitä annamme niille, vaikuttaa myös meihin. Jos esimerkiksi lisäämme PUFA:a (monityydyttämättömiä rasvahappoja) niiden rehuun, nämä rasvahapot siirtyvät lihaan, jota me kulutamme, ja vaikuttavat meihin samalla tavalla kuin broileriin. Tämä tarkoittaa, että valitsemme rehun huolellisesti ja annamme lintujen elää tavalla, joka tuottaa tuotteen, jossa eläinten, maaperän ja ihmisten hyvinvointi on keskiössä.
Pienimuotoinen broilerinkasvatus – Hyväksi todettu konsepti
Hankimme broilerimme päivän vanhoina poikasina. Ne asuvat sisätiloissa noin kolme viikkoa, kunnes ne ovat riittävän kehittyneitä pärjätäkseen ulkona. Niitä ruokitaan säännöstellysti ja niillä on jatkuva pääsy puhtaaseen veteen. Poikasia kannustetaan liikkumaan ympäriinsä löytääkseen lämpöä lamppujen alta, ruokaa ja vettä. Tilassa on myös suuri ikkuna, joka tarjoaa broileripoikasille luonnonvaloa jo ennen niiden siirtymistä ulos. Laitumella broilerit asuvat nk. Salatin-häkeissä, pioneerin Joel Salatinin mukaan, joita siirretään päivittäin tuoreelle nurmelle. Häkkijärjestelmä suojaa lintuja säältä, tuulelta ja pedoilta, samalla kun voimme kontrolloida lintujen työpanosta, ns. eläinvaikutusta, ja estää niitä kulkemasta muokatun maan yli toistuvasti. Tämä on hyvää laidunten hoitoa ja hygieniatoimenpide, joka vähentää mm. loistautien ja E.colin riskiä, koska se minimoi ajan, jonka broilerit ovat alttiina omalle ulosteilleen.
Jokainen broileri on tärkeä – vastuullista ruoan käsityöläisyyttä
Broilerien rehu on pääasiassa viljapohjainen, sekoitus luomuvehnää ja -kauraa, maissigluteenin kanssa proteiinipitoisuuden nostamiseksi. Olemme valinneet maissigluteiinin sopivien eläinperäisten proteiinilähteiden puutteessa ja koska sillä on hyvä aminohappoprofiili. Tilauksesta rehu on erittäin vähärasvaista ja sisältää mahdollisimman vähän PUFA:a, ja on lisäksi täysin soijatonta. Broilerit teurastetaan tilalla itse ja myydään suoraan asiakkaille. Jokainen teurastus tapahtuu ensisijaisesti tilauksesta, mutta mahdolliset ylimääräiset broilerit pakastetaan ja voidaan myydä myöhemmin vuoden aikana. Käsittely on hellävaraista ja lintujen stressi minimaalista, mikä tekee kuljetusketjusta yksinkertaisen ja tehokkaan. Koska pidämme koko myyntiarvon itse, jokainen yksittäinen broileri on meille paljon tärkeämpi.
Kiinnostuitko Laidunbroilereista?
Laidunbroilereitamme on saatavilla vain rajoitettu määrä. Kasvatamme broilereita pienissä erissä kesäkaudella, ja ne myydään yleensä nopeasti loppuun.
Osta broileri